
Instrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowej
Przeznaczenie dokumentu:
Instrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowej powinna znajdować się w każdej firmie oraz punkcie gastronomicznym gdzie udostępniona jest kuchenka mikrofalowa.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest w postaci pliku tekstowego, który można od razu wydrukować i przekazać do zatwierdzenia, jak również można dokonać jej edycji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowej powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
bhp w kuchni,bezpieczna praca w kuchni,mikrofalówka,instrukcja bhp mikrofalówki,ppoż,bhp,instrukcja bhp,kuchenka mikrofalowa
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla ręcznych prac transportowychInstrukcja BHP dla ręcznych prac transportowych przeznaczona jest dla firm, w których są magazyny i towary (produkty) są przenoszone ręcznie przez pracowników. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest kuter do mięsa - w przemyśle mięsnym. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wiertarkiGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi wiertarki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest wiertarka . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wyparzacza gastronomicznegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi wyparzacza gastronomicznego , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest wyparzacz gastronomiczny -... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP na stanowisku palacza w kotłach wodnych i c.o.Gotowa Instrukcja BHP na stanowisku palacza w kotłach wodnych i c.o. , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie używane są kotły wodne i kotły c.o. . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wiertarki stołowejGotowa do wydruku Instrukcja BHP dla Obsługi wiertarki stołowej , która powinna znajdować się w każdej firmie zajmującej się wykonywaniem prac remontowych lub produkcyjnych, w... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla TokarzaGotowa instrukcja BHP dla tokarza , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie przewidziane jest stanowisko pracy tokarz . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi komputera oraz drukarkiGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi komputera oraz drukarki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest komputer i drukarka . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy ProszkowejInstrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy Proszkowej powinna znajdować się w każdej firmie gdzie do bezpieczeństwa wykorzystywana jest właśnie Gaśnica Proszkowa. |
Zobacz | Pobierz |