
Instrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowej
Przeznaczenie dokumentu:
Instrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowej powinna znajdować się w każdej firmie oraz punkcie gastronomicznym gdzie udostępniona jest kuchenka mikrofalowa.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest w postaci pliku tekstowego, który można od razu wydrukować i przekazać do zatwierdzenia, jak również można dokonać jej edycji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowej powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
bhp w kuchni,bezpieczna praca w kuchni,mikrofalówka,instrukcja bhp mikrofalówki,ppoż,bhp,instrukcja bhp,kuchenka mikrofalowa
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi szlifierki taśmowej do drewnaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi szlifierki taśmowej do drewna , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest szlifierka taśmowa do... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi piły taśmowej do drewnaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi piły taśmowej do drewna , która powinna znajdować się w każdym zakładzie stolarskim gdzie wykorzystywana jest piła taśmowa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja obsługi i eksploatacji urządzeń chłodniczychGotowa instrukcja obsługi i eksploatacji urządzeń chłodniczych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie wykorzystywane są urządzenia chłodnicze np.... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi kserokopiarkiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi kserokopiarki , która powinna znajdować się w każdym punkcie oferującym usługi kserograficzne jak i w każdej firmie, która posiada kserokopiarkę do... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP obowiązująca wszystkich pracownikówGotowa instrukcja BHP obowiązująca wszystkich pracowników , która powinna znajdować się w każdej firmie - niezależnie od jej wielkości oraz branży. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi maszynki do mięsaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi maszynki do mięsa , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie mięsnym gdzie używana jest maszynka do mięsa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Regulamin pracowni technicznejW każdej szkole, gdzie znajduje się pracownia techniczna powinien znajdować się regulamin. Aby sprostać prawu wystarczy pobrać dokument jakim jest Regulamin pracowni... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi frezarkiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi frezarki , którą można od razu \"wdrożyć\" w życie. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowego , która powinna się znajdować w każdej firmie gastronomicznej, która posiada na swoim wyposażeniu kuchnie gazowe. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Pierwszej Pomocy - OparzeniaGotowa Instrukcja Pierwszej Pomocy - Oparzenia powinna znajdować się w każdej firmie gdzie może przytrafić się wypadek związany z poparzeniem ciała jak również w placówkach... |
Zobacz | Pobierz |