
Instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowego
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowego, która powinna się znajdować w każdej firmie gastronomicznej, która posiada na swoim wyposażeniu kuchnie gazowe.
Uwagi:
Instrukcja w szczegółowy sposób opisuje następujące zagadnienia:
1. Warunki dopuszczenia pracownika do pracy przy kuchni gazowej
2. Czynności przed rozpoczęciem pracy z urządzeniem
3. Zasady i sposoby bezpiecznego wykonywania pracy przy użyciu kuchni gazowej
4. Czynności po zakończeniu pracy
5. Zasady postępowania w sytuacjach awaryjnych
6. Uwagi
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237(4).
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowego powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
trzon kuchenny,gazowy trzon kuchenny,bhp trzonu kuchennego,instrukcja trzonu kuchennego,instrukcja bhp,bhp,bhp trzonu gazowego kuchennego,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 | Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wózka widłowegoGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi wózka widłowego , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie budowlanym gdzie do pracy wykorzystywana jest wózek widłowy np.... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi drabinyGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi drabiny , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest drabina . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Regulamin pracowni chemicznejW każdej szkole, gdzie znajduje się pracownia chemiczna powinien znajdować się regulamin. Aby sprostać prawu wystarczy pobrać dokument jakim jest Regulamin pracowni chemicznej . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Regulamin pracowni biologicznejW każdej szkole, gdzie znajduje się pracownia biologiczna powinien znajdować się regulamin. Aby sprostać prawu wystarczy pobrać dokument jakim jest Regulamin pracowni... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla TokarzaGotowa instrukcja BHP dla tokarza , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie przewidziane jest stanowisko pracy tokarz . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wyciągarki budowlanejGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi wyciągarki budowlanej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie budowlanym gdzie do pracy wykorzystywana jest wyciągarka... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi tokarki szybkobieżnejGotowa instrukcja BHP dla Obsługi tokarki szybkobieżnej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest zszywarka - np. firmy introligatorskie. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowejInstrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowej powinna znajdować się w każdej firmie oraz punkcie gastronomicznym gdzie udostępniona jest kuchenka mikrofalowa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja przeprowadzenia bezpiecznej ewakuacji z budynku szkołyGotowa Instrukcja przeprowadzenia bezpiecznej ewakuacji z budynku szkoły , która powinna się znajdować w każdej placówce edukacyjnej - od szkół podstawowych po szkoły średnie. |
Zobacz | Pobierz |