
Instrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy Pianowej
Przeznaczenie dokumentu:
Instrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy Pianowej powinna znajdować się w każdej firmie gdzie do bezpieczeństwa wykorzystywana jest właśnie Gaśnica Pianowa.
Uwagi:
Instrukcja składa się z następujących punktów:
1. Opis gaśnicy pianowej.
2. Sposób użycia gaśnicy i gaszenie.
3. Przeznaczenie gaśnicy pianowej.
4. Konserwacja gaśnicy pianowej.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest w postaci pliku tekstowego, który można od razu wydrukować i przekazać do zatwierdzenia, jak również można dokonać jej edycji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy Pianowej powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
instrukcja bhp,bhp,ppoż,instrukcja gaśnicy,gaśnica,gaśnica pianowa,bhp gaśnicy pianowej,jak używać gaśnicę pianową,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi maszyny szyjącej drutemGotowa instrukcja BHP dla Obsługi maszyny szyjącej drutem , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest maszyna szyjącej drutem - np.... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi piły ramowejGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi piły ramowej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest piła ramowa do cięcia blachy. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowejInstrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowej powinna znajdować się w każdej firmie oraz punkcie gastronomicznym gdzie udostępniona jest kuchenka mikrofalowa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi montażownicy oponGotowa instrukcja BHP dla Obsługi montażownicy opon , która powinna znajdować się w każdym warsztacie samochodowym świadczącym usługi montażu opon. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wyciągarki elektromechanicznejGotowa instrukcja BHP dla Obsługi wyciągarki elektromechanicznej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest wyciągarka... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi frezarkiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi frezarki , która powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie, w którym jest używana frezarka (np. stolarnie) |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja obsługi zamrażarek lad chłodniczych i szaf chłodniczychGotowa instrukcja obsługi zamrażarek, lad chłodniczych i szaf chłodniczych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie wykorzystywane są zamrażarki/b>,... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Przeciwpożarowa dla pomieszczeń warsztatu mechanicznegoGotowa Instrukcja Przeciwpożarowa dla pomieszczeń warsztatu mechanicznego , która powinna się znajdować w każdym warsztacie samochodowym . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP przy korzystaniu przez pracowników z WCGotowa Instrukcja BHP przy korzystaniu przez pracowników z WC , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie znajduje się ubikacja , a przede wszystkim w firmach... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla ręcznych prac transportowychInstrukcja BHP dla ręcznych prac transportowych przeznaczona jest dla firm, w których są magazyny i towary (produkty) są przenoszone ręcznie przez pracowników. |
Zobacz | Pobierz |