
Instrukcja utrzymania higieny otoczenia piekarni
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa Instrukcja utrzymania higieny otoczenia piekarni, która powinna się znajdować w każdej piekarni.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja utrzymania higieny otoczenia piekarni powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
piekarnia,bhp piekarni,bezpieczeństwo i higieny pracy,instrukcja bhp,pip,państwowa inspekcja pracy,sanepid,higiena,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja Pierwszej Pomocy - OgólnaGotowa Instrukcja Pierwszej Pomocy - Ogólne zasady postępowania powinna znajdować się w każdej firmie gdzie może przytrafić się wypadek jak również w placówkach medycznych. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Magazynu tarcicyGotowa instrukcja BHP dla Magazynu tarcicy , którą można od razu \"wdrożyć\" w życie. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest kuter do mięsa - w przemyśle mięsnym. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi koparko-ładowarkiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi elektrodrążarki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest koparko-ładowarka - np. firmy budowlane,... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi trakaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi traka , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest trak - np. tartak, zakład stolarski. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi krajalnicy pieczywaGotowa do wydruku Instrukcja BHP dla Obsługi krajalnicy pieczywa , która powinna znajdować się w każdej w piekarniach czy sklepach (hipermarkety) gdzie oferuje się usługi związane z... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP w gabinecie zabiegowymGotowa Instrukcja BHP w gabinecie zabiegowym , która powinna się znajdować w każdej placówce medycznej - niezależnie od tego czy jest to państwowa czy prywatna jednostka - w której... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wózka akumulatorowegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi wózka akumulatorowego , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest wózek akumulatorowy - np.... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi maszyny do szycia nićmiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi maszyny szyjącej nićmi , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest maszyna szyjąca - np. zakłady... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP przy produkcji pieczywa cukierniczegoGotowa Instrukcja BHP przy produkcji pieczywa cukierniczego , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie cukierniczym gdzie produkowane jest pieczywo cukiernicze ... |
Zobacz | Pobierz |