
Instrukcja Pierwszej Pomocy - Odmrożenia
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa Instrukcja Pierwszej Pomocy - Odmrożenia powinna znajdować się w każdej firmie gdzie może przytrafić się wypadek związany z odmrożeniami - firmy mięsne, chłodnie, itp., jak również w placówkach medycznych.
Uwagi:
Instrukcja opisuje typy odmrożeń, jak również kroki jakie należy podjąć w przypadku ratowania osoby z odmrożeniami.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest w postaci pliku tekstowego, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji dokumentu - dopisując dodatkowe informacje czy też oznaczenie firmy / jednostki - za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja Pierwszej Pomocy - Odmrożenia powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
odmrożenie,instrukcja pierwszej pomocy,pomoc przy odmrożeniu,odmrożenia,pomoc osobie z odmrożeniami,instrukcja pomocy medycznej,bhp,pip,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowego , która powinna się znajdować w każdej firmie gastronomicznej, która posiada na swoim wyposażeniu kuchnie gazowe. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi betoniarkiInstrukcja BHP dla obsługi betoniarki powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie, które zajmuje się budownictwem i do wykonywanych prac niezbędne jest korzystanie z betoniarki. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi maszynki do mięsaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi maszynki do mięsa , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie mięsnym gdzie używana jest maszynka do mięsa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Eksploatacji kotłów parowych i wodnychGotowa instrukcja BHP dla Eksploatacji kotłów parowych i wodnych , która powinna się znajdować w każdej firmie, w której używane są kotły parowe lub wodne. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi kosiarki samojezdnej z siedziskiemGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi kosiarki samojezdnej z siedziskiem , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest kosiarka... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla mechanika samochodowegoGotowa instrukcja BHP dla mechanika samochodowego , która powinna się znajdować w każdym warsztacie, gdzie naprawiane są samochody. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy ProszkowejInstrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy Proszkowej powinna znajdować się w każdej firmie gdzie do bezpieczeństwa wykorzystywana jest właśnie Gaśnica Proszkowa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Prac murarskich i tynkarskichGotowa instrukcja BHP dla Prac murarskich i tynkarskich , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie przewidziane jest stanowisko pracy murarz lub... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi malarni proszkowejGotowa instrukcja BHP dla Obsługi elektrodrążarki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, które stosuje metodę malowania proszkowego i posiada wyodrębnione... |
Zobacz | Pobierz |